Om masken og mig i 30 år

 

Masken eksisterer for mig i mødestedet mellem kunst, filosofi , psykologi, tradition.

Jeg mødte masken tilfældigt på et værksted i 1988. Jeg lavede mit første maskespil i 1989. Samme år min første gadeevent. Et politisk tableaux og parade.

Fra da har jeg arbejdet med masken i fokus. Som selvstændigt billedkunstnerisk udtryk. Som levende skulptur. Som redskab i teaterarbejde og undervisning. Som selvstændig disciplin i teater og dans.

Jeg har arbejdet som teater og kunstprojekt underviser og leder i projekter for arbejdsløse og andre udenfor det almindelige arbejdsmarked.

Jeg har arbejdet med masketableauer, maskespil, maskedanse, maskeevents, optog, provokationer og forundringssituationer, stedspecifikke events og fysisk maskefigurarbejde, politiske maske”opråb” og sære kreationer primært i det offentlige rum.

Jeg har tidligere selv performet og danset, og jeg har udstillet, når muligheden bød sig.

Jeg har kontinuerligt produceret masker og kostumer til eget og andres brug.

Jeg har lavet masker og figurer til private i en årrække.

Jeg har lavet maskeprojekter og workshops, korte og lange, i Danmark og Sverige f. eks. på Dunkers Kulturhus, børnekulturcentre f. eks. Toldkammeret Helsingør, København, Næstved, Greve, Hillerød m.fl. Skoler og daginstitutioner i Nordsjælland, København, Odense, Ærø mfl. Voksen undervisning på højskoler, seminarier, gymnasier, teaterskoler mm

Jeg har haft elever i eget værksted kontinuerligt i årenes løb.

Jeg har altid bestræbt mig på at skabe “maskeliv” i de nærmiljøer jeg har boet i.

Det har været vigtigt for mig at gøre, hvad jeg kunne for at skabe fokus på masken som selvstændig kunstform.